Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1221

Κομισιόν για Ρωσία και Turkish Stream: Θα εφαρμόσουμε τους ενεργειακούς κανόνες χωρίς διάκριση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Κομισιόν παρακολουθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τον αγωγό Turkish Stream και θα εφαρμόσει όλους τους ενεργειακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύουν για όλους τους αγωγούς φυσικού αερίου.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής A.K. Itconen, σχολιάζοντας τις αναφορές που έγιναν στο ζήτημα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν στην Σερβία.

«Σε ό,τι αφορά τον Turkish Stream και τη θέση μας στο ζήτημα αυτό, μπορώ να πω ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα εφαρμόσουμε τους αντίστοιχους ενεργειακούς κανόνες της ΕΕ που ισχύουν για όλους του αγωγούς χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε η Itconen.

Το ζήτημα της ενδεχόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream έως την Σερβία τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο βλ. Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Σέρβο πρόεδρο A. Vucic.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει στις σερβικές υποδομές το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να φθάσει ο αγωγός έως την Σερβία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required