Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1218

Eurogroup: Στη σημασία του ευρώ και του συστήματος εγγύησης καταθέσεων αναφέρθηκε ο Ρέγκλινγκ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ειδικότερα, επικεντρώθηκε στην ανάγκη για αλλαγής της Συνθήκης αναφορικά με τον ESM, σημειώνοντας πως ήδη γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ του Μηχανισμού και της Κομισιόν.
Σε ό,τι αφορά στο «πιο αμφιλεγόμενο θέμα» του EDIS.

«Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι όλα τα προγράμματα ESM των τελευταίων ετών θα ήταν πολύ μικρότερα αν είχαμε μια κοινή εγγύηση καταθέσεων», σχολίασε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον διεθνή ρόλο του ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα ενδιαφέρει πολύ και τους επενδυτές.

«Και κατά την άποψή τους, κρίνεται σαφές τι πρέπει να αλλάξει για να μετατραπεί το ευρώ σε ένα πιο διεθνές νόμισμα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα. Όλα συνδέονται με τα θέματα που συζητούμε -ολοκλήρωση στην Τραπεζική Ένωση, πρόοδο στην Ένωση Κεφαλαιαγοράς- διότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η χρηματοπιστωτική αγορά στην Ευρωζώνη σήμερα είναι κατακερματισμένη.

Δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη αγορά. Συνεπώς, θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να εξεταστεί η χρηματοπιστωτική υποδομή.

Αυτό είναι σημαντικό για την υποστήριξη ενός ισχυρότερου ρόλου για το ευρώ διεθνώς.
Και νομίζω ότι, μακροπρόθεσμα θα πρέπει να έχουμε πραγματικά ένα ευρώ σε ισορροπία με το αμερικανικό δολάριο, ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο στην Ευρωζώνη που είναι τόσο ισχυρό και ρευστό όσο το δολάριο ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required