Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

Η EBRD τινάζει την μπάνκα για Τουρκία - Επενδύει €1 δισ.

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τις επενδύσεις της στη γειτονική χώρα επεκτείνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), καθώς σχεδιάζει να επενδύσει ένα ακόμη δισ. ευρώ στην Τουρκία φέτος.

Το βάρος θα δοθεί στη γεωργία και τον εξαγωγικό κλάδο, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της EBRD, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Σχεδιάζουμε να κάνουμε μια επένδυση αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ στην Τουρκία το 2019, το ίδιο ποσό που επενδύσαμε πέρυσι», δήλωσε ο Α. Tuegner, ο γενικός διευθυντής της EBRD για την Τουρκία, σε συνέντευξή του στο Anadolu.

Το 2018, η EBRD επένδυσε σε 34 έργα στην Τουρκία, σε κάποια εκ των οποίων κατά τη διάρκεια της κρίσης της λίρας, όταν το τουρκικό νόμισμα κατακρημνίστηκε σχεδόν 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, προκαλώντας ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομία.

Η Τουρκία αποτελεί το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας, η οποία έχει επενδύσει συνολικά 7 δισ. ευρώ στη γειτονική χώρα, το υψηλότερο ποσό μεταξύ των 38 οικονομιών στις οποίες επενδύει.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required