Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Γαλλία: Ζημίες εκατομμυρίων ευρώ καταγγέλλουν οι δήμαρχοι λόγω «Κίτρινων Γιλέκων»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση της Γαλλίας ζητούν οι Δήμαρχοι των μεγάλων δήμων και μητροπόλεων της χώρας μετά από 13 εβδομάδες βανδαλισμών και διαδηλώσεων από τα λεγόμενα «κίτρινα γιλέκα». Οι Δήμαρχοι του Μπορντό, των Παρισίων της Ρουέν, της Ρεν, της Λυόν, της Ντιζόν και άλλων πόλεων αναφέρονται στις ζημίες εκατομμυρίων ευρώ που έχουν υποστεί οι τοπικές επιχειρήσεις και ο πολίτες οι οποίοι όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, είναι «όμηροι κακοποιών στοιχείων» εδώ και δεκατρείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με τους τοπικούς άρχοντες οι ζημίες δεν περιορίζονται μόνο στη δημόσια περιουσία (πεζοδρόμια, παγκάκια, φωτεινούς σηματοδότες), αλλά πλήττουν ιδιαίτερα το τοπικό εμπόριο, καθώς όπως αναφέρουν τα στοιχεία τους, ο τζίρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έχει μειωθεί έως και 6,8%, λόγω των βανδαλισμών και απειλούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required