Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Κατέληξε σε συμφωνία η ιταλική κυβέρνηση για τη Βενεζουέλα - Δεν αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι λαϊκιστές ηγέτες της Ιταλίας κατέληξαν επιτέλους σε μια συμφωνία μετά από τη διαφωνία τους για την κρίση στη Βενεζουέλα, ζητώντας νέες προεδρικές εκλογές, αλλά εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ένζο Μωαβέρο Μιλανέσι ενημέρωσε τη Βουλί για τη στάση της κυβέρνησης της Ρώμης, αφότου οι δύο εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, η Λέγκα του Σαλίβινι και το Κίνημα των 5 Αστέρων του Ντι Μάιο, κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό.

"Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι τελευταίες προεδρικές εκλογές δεν απέδωσαν δημοκρατική νομιμότητα στον νικητή, δηλαδή στον Νικολά Μαδούρο", ανέφερε ο Μωαβέρο Μιλανέσι στους βουλευτές. "Η ιταλική κυβέρνηση απαιτεί νέες δημοκρατικές προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα το συντομότερο δυνατόν".

"Η κατάσταση είναι πολύπλοκη, πρέπει να αποτρέψουμε νέο ξέσπασμα βίας και είναι σημαντικό να προωθήσουμε το διάλογο, ει δυνατόν εθνική συμφιλίωση", δήλωσε ο υπουργός.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η ιταλική κυβέρνηση δεν αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Η Λέγκα του Σαλβίνι είναι στο πλευρό του Γκουαϊδό, ζητώντας νέες εκλογές, αλλά ο Ντι Μάιο αρνήθηκε να αναγνωρίσει είτε τον Μαδούρο είτε τον Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό είχε στείλει ανοικτή επιστολή στον ιταλικό λαό για να εκφράσει την απογοήτευσή του για τη διαιρεμένη θέση της λαϊκιστικής κυβέρνησης και να απευθύνει έκκληση για στήριξη της Ρώμης, ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera νωρίτερα την Τρίτη.

"Με βαθιά απογοήτευση δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους για την ιταλική πολιτική θέση", ανέφερε στην επιστολή του ο Γκουαϊδό, σύμφωνα με την εφημερίδα. "Είμαι βέβαιος ότι ο ιταλικός λαός είναι στο πλευρό μας, στο πλευρό της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required