Γενικός Δείκτης:729.310.39%
EUR/USD: 1.1157

Γιούνκερ: Ο Τραμπ μου υποσχέθηκε πως δε θα επιβληθούν δασμοί στα αυτοκίνητα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε τον λόγο του ότι δεν θα επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων προς το παρόν.

«Ο Τραμπ μου έδωσε τον λόγο του πως δεν θα υπάρξουν δασμοί στα αυτοκίνητα προς το παρόν. Θεωρώ τη δέσμευση του αξιόπιστη» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γιούνκερ προειδοποίησε πως αν ο κ. Τραμπ αθετήσει την υπόσχεσή του, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα τηρήσει την υπόσχεσή της να αγοράσει περισσότερο σόγια και υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή μια έκθεση που ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή υψηλότερων, επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αυτοκινητοβιομηχανίας και σοβαρές συνέπειες στην αγορά, πριν καν αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα καμιά πληροφορία για το πόρισμα της έρευνάς του βάσει του «Άρθρου 232» για το εάν και κατά πόσον τα εισαγόμενα αυτοκίνητα εγείρουν απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ έχει πλέον στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα αναλάβει δράση, βάσει των εισηγήσεων του υπουργείου. Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προεξοφλούν ότι ο Λευκός Οίκος θα επιβάλει υψηλότερους δασμούς, αν μη τι άλλο, στα πλήρως συναρμολογημένα αυτοκίνητα ή/και στις τεχνολογίες και στα ανταλλακτικά που συνδέονται με τα ηλεκτρικά, τα αυτόματα, τα συνδεδεμένα και άλλα οχήματα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required