Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

«Όχι» από την Ιταλική Γερουσία στην παραπομπή Σαλβίνι

  • ( UPD -19/02/2019 18:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το αίτημα είχαν προβάλει οι δικαστικοί της Κατάνης, σύμφωνα με τους οποίους ο Σαλβίνι πρέπει να δικαστεί για στέρηση της ατομικής ελευθερίας 177 μεταναστών, οι οποίοι, τον περασμένο Αύγουστο, περίμεναν πάνω από δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti, πριν αποβιβαστούν στη Σικελία.

Έξι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και δεκαέξι κατά. Βασικής σημασίας, για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήταν η θέση των Πέντε Αστέρων, που με χθεσινή διαδικτυακή ψηφοφορία των εγγεγραμμένων τους αποφάσισαν ότι ο γραμματέας της Λέγκα δεν θα πρέπει να δικαστεί.

Την τελευταία λέξη, τώρα, θα έχει η ολομέλεια της γερουσίας, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί, σχετικά, μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Ωστόσο αρκετά μέλη των Πέντε Αστέρων, αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν συμφωνούν με την εξέλιξη αυτή, απ΄την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο είχε ταχθεί πάντα υπέρ της παραπομπής σε δίκη, όλων των πολιτικών.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος στην βουλή, όμως, Φραντσέσκο Σιλβέστρι, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη, όπως πάντα, με προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, η οποία είναι από τις βασικές αρχές του Κινήματος, και ότι «όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί και να επιλέξει να παραιτηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required