Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1183

Handelsblatt: Γερμανία-Γαλλία συμφώνησαν σε κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν συμφωνήσει σε πρόταση για έναν κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο προϋπολογισμός θα ανταμείβει τις χώρες που εφαρμόζουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα χρηματοδοτεί στρατηγικές επενδύσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει πως με βάση το γαλλογερμανικό σχέδιο ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης θα είναι μέρος του συνολικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της νομισματικής ένωσης.

Η Franfkurter Allgemeine υποστηρίζει ότι το κοινό έγγραφο εργασίας, το οποίο θα συζητηθεί το βράδυ της Τρίτης από τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, προβλέπει ότι ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί «για να βοηθήσει τα αδύναμα κράτη μέλη τα οποία έχουν ανάγκη από μεταρρυθμίσεις».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required