Γενικός Δείκτης:729.920.6%
EUR/USD: 1.1198

Χάνει τρεις βουλευτές η Μέι - Ενώνονται με τους οχτώ πρώην Εργατικούς

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τρεις βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίδας πρωθυπουργού υπέβαλλαν την παραίτησή τους την Τετάρτη, λόγω της «καταστροφικής αντιμετώπισης του Brexit από την κυβέρνηση», σε ένα χτύπημα στις προσπάθειες της πρωθυπουργού Theresa May να ενώσει το κόμμα της γύρω από σχέδια για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τη στρατηγική της May να εγκαταλείψει την ΕΕ και πιστεύουν ότι κατευθύνεται από τους συντηρητικούς ευρωσκεπτικιστές, ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι θα προσχωρήσουν στη νέα ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα που συγκροτήθηκε οκτώ πρώην βουλευτές του Εργατικού Κόμματος.

Οι βουλευτές που αποχώρησαν από τους Τόρις είναι οι Anna Soubry, Heidi Allen και Sarah Wollaston, ενώ οι οκτώ του Jerremy Corbyn διαφώνησαν κυρίως με το πώς προσεγγίζει ο ηγέτης του κόμματος την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη συνεχιζόμενη διένεξη γύρω από τις καταγγελίες περί αντισημιτισμού.
Κάποιοι υποστήριξαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας έχει υποστεί «πειρατεία» από τις «πολιτικές των μηχανισμών της άκρας αριστεράς».

Την ίδια ώρα, η May κατευθύνεται προς τις Βρυξέλλες σήμερα, για νέες συναντήσεις

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required