Γενικός Δείκτης:731.040.76%
EUR/USD: 1.1196

Κομισιόν για Brexit: Έχει αυξηθεί ο κίνδυνος μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία

  • ( UPD -21/02/2019 18:06 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σειρά του Τζέρεμι Κόρμπιν να έχει επαφές σήμερα στις Βρυξέλλες με τον διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες χαρακτήρισε "χρήσιμες και ενημερωτικές", ενώ δήλωσε έτοιμος να συναντήσει και πάλι τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Παράλληλα ο Κόρμπιν χαρακτήρισε "πολύ σοβαρό" τον κίνδυνο η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία και είπε πως οι προτάσεις του για μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ είναι αξιόπιστες.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί αυτό τον μήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, αν η Βρετανία θα αποχωρήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία, ο Τίμερμανς είπε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί ο φόβος του ότι "μπορεί να φύγουν ακόμη κι αν δεν το θέλουν".

"Ο κίνδυνος να φύγουν χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί", πρόσθεσε.

Ο Τίμερμανς συνέκρινε τις προσπάθειες ορισμένων Βρετανών βουλευτών να εμποδίσουν την Τερέζα Μέι από το να βγάλει τη Βρετανία εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία με τον μύθο του Δανού βασιλιά της Αγγλίας Κνούτου ο οποίος διέταξε την παλίρροια να σταματήσει, χωρίς επιτυχία. Αν οι Βρετανοί δεν υποστηρίξουν μια εναλλακτική επιλογή, το Brexit είναι η προεπιλογή, είπε.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως η ΕΕ είναι πρόθυμη να δείξει ευελιξία στη διόρθωση της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Μέι τον Νοέμβριο προκειμένου να εγκριθεί, αλλά κάλεσε τους βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit να βάλουν τέλος στη "χίμαιρα" ότι θα αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο με την Ιρλανδία την ίδια ώρα που επιδιώκουν διαφορετικούς οικονομικούς κανόνες στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τόνισε πως οι Βρυξέλλες "δεν θα πετάξουν την Ιρλανδία από το λεωφορείο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required