Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1298

Κύπρος: Έσοδα €500-600 εκατ. ετησίως από το φυσικό αέριο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με ψήφους 43 υπέρ, 7 εναντίον και χωρίς αποχές η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ψήφισε το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων (Ταμείο Υδρογοναθράκων) και τον Κυπριακό Οργανισμό Διαχείρισης Κυπριακών Επενδύσεων και για συναφή θέματα.

Ο νόμος που ψηφίστηκε περιέχει τροπολογία επί του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, και υπερψηφίστηκε με 44 ψήφους υπέρ και 9 εναντίον. Η τροπολογία αποσυνδέει, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, το Ταμείο από το Δημοσιονομικό Πλαίσιο και διαλαμβάνει πως το δημόσιο χρέος θα εξυπηρετείται με πόρους του ταμείου (έσοδα από φυσικό αέριο) μόνο εφόσον υπερβαίνει το 80% του ΑΕΠ.

Στο κείμενο που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρεται ότι αυτή αποσκοπεί στο να είναι η λειτουργία του Ταμείου θεσμοθετημένα εύρυθμη και να διασφαλίζει ότι η απόδοση του μέσω επενδύσεων θα είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ (protothema.gr)

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required