Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Ιρλανδία: Θα μπορούσε να δοθεί μια παράταση 21 μηνών στο Brexit

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως προσφέρει τη δυνατότητα στη Βρετανία να καθυστερήσει την έξοδό της από το μπλοκ κατά έως 21 μήνες, σε μια κίνηση που ίσως οδηγήσει σε μια "θεμελιώδη αναθεώρηση" της βρετανικής πολιτικής για το θέμα αυτό.

"Εάν έχεις μια μακρά παράταση του Άρθρου 50, αυτό διευρύνει ακόμα περισσότερο τη συζήτηση για τη συνολική προσέγγιση που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Brexit. Αυτό ίσως διευκολύνει μια θεμελιώδη αναθεώρηση, ίσως πάλι όχι, απλά δεν γνωρίζουμε", δήλωσε ο Κόβενι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

"Εάν έχεις μια μακρά παράταση, ας πούμε 21 μηνών έως το τέλος του 2020 -όποια κι αν είναι η περίοδος- τότε η Βρετανία έχει το νόμιμο δικαίωμα να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" και άρα πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required