Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1301

Τραμπ σε ΕΕ: Θα υπάρξουν «πολλές συνέπειες» αν δεν ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Στα όρια της απειλής κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την υπό συζήτηση έναρξη εκ νέου των συνομιλιών για το Εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταλήξει σε απόφαση για την επανέναρξη ή μη των συνομιλιών με την Ευρώπη, προκειμένου να οριοθετηθεί το νέο πλαίσιο εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και το ναυάγιο που προέκυψε μεταξύ των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την επανέναρξη ή μη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τους όρους που θα διέπουν το μεταξύ τους εμπόριο, κάνοντας λόγο για «μεγάλες συνέπειες» για τους Ευρωπαίους, αν δεν ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέστη σοβαρό πλήγμα, καθώς το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την πρότασή της για επανέναρξη ή μη των εμπορικών συνομιλιών με την Ουάσιγκτον, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν κατέληξαν σε μία κοινή θέση, όπως ανακοινώθηκε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required