Γενικός Δείκτης:779.50.14%
EUR/USD: 1.1246

Ουτρέχτη: «Τα έκανα όλα στο όνομα του Αλλάχ» έγραφε στο σημείωμά του ο δράστης

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Το περιεχόμενο της επιστολής που βρέθηκε στο κόκκινο Renault Clio, με το οποίο επιχείρησε να διαφύγει ο δράστης της Ουτρέχτης, ρίχνει περισσότερο φως στα κίνητρα της επίθεσής του, με τις ολλανδικές αρχές να συγκλίνουν στην εκδοχή της τρομοκρατίας.

Όπως επισημαίνε η ολλανδική Telegraaf, ο 37χρονος Τούρκος στο σημείωμα που άφησε στο αυτοκίνητο έγραφε ότι τα έκανε όλα στο όνομα του Αλλάχ και τους μουσουλμάνους αδελφούς του.

Αν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνέδεαν τον δράστη με τα θύματά του, ωστόσο οι αρχές της Ολλανδίας ανέφεραν ότι εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της τρομοκρατίας διαβεβαιώνοντας ότι δεν βρήκαν «καμιά σχέση» μεταξύ τους.

«Λαμβάνεται υπ' όψιν σοβαρά το κίνητρο της τρομοκρατίας. Ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα, ένα γράμμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο διαφυγής και ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε η επίθεση συνηγορούν σε αυτό», ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Παράλληλα στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η εισαγγελία και η αστυνομία της Ουτρέχτης διευκρίνισαν πως σε αυτό το στάδιο των ερευνών δεν έχουν διαπιστώσει «καμιά προηγούμενη σχέση» ανάμεσα στον Τανίς και τα θύματα της επίθεσης στο τραμ.

Χθες, ένας Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος ζει στην Ουτρέχτη και γνώριζε τον Τανίς, είχε δηλώσει στο BBC Τurk, ότι ενδεχομένως ο 37χρονος πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

O Τανίς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή μέχρι την Πέμπτη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Τα θύματα του 37χρονου

Την ίδια ώρα αναγνωρίστηκαν δύο από τα τρία θύματα του Γκιοκμέν Τανίς. Πρόκειται για μία 19χρονη εργαζόμενη σε μπαρ και έναν 49χρονο προπονητή ποδοσφαίρου, πατέρα τριών παιδιών. Το τρίτο θύμα έιναι ένας 28χρονος από την Ουτρέχτη, το όνομα του οποίου ακόμη παραμένει άγνωστο.

ρεις από τους πέντε τραυματίες παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο είναι νεαρές γυναίκες, ενώ ο τρίτος ένας άνδρας περίπου 70 ετών.

Οι σημαίες σήμερα κυμάτιζαν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια της Ολλανδίας, ενώ λουλούδια αφήνονταν σην πλατεία 24ης Οκτωβρίου στη μνήμη των θυμάτων.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required