Γενικός Δείκτης:767.39-1.16%
EUR/USD: 1.1215

EY: Περιουσιακά στοιχεία αξίας ενός τρισ. «φεύγουν» από το Λονδίνο εν όψει Brexit

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Περιουσιακά στοιχεία αξίας ενός τρισ. λιρών (1,32 τρισεκατομμυρίων δολαρίων) πρόκειται να μετακινηθούν από το Λονδίνο σε κόμβους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει Brexit, με την παράλληλη μετακίνηση στις θέσεις εργασίας να φτάνει τις 7.000, δήλωσαν σύμβουλοι της Εrnst & Υoung την Τετάρτη.

Οι τράπεζες, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι ασφαλιστές στο Λονδίνο ανοίγουν ή επεκτείνουν κόμβους στην ΕΕ για να αποφύγουν πιθανές απώλειες από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία οφείλει να φύγει την επόμενη εβδομάδα, αλλά η βρετανική κυβέρνηση ζητά από τις Βρυξέλλες καθυστέρηση.

Στο τελευταίο της Brexit Tracker, η EY ανέφερε ότι 23 εταιρείες ανακοίνωσαν τη μεταφορά περίπου ενός τρισεκατομμυρίων λιρών σε περιουσιακά στοιχεία, από 800 δισεκατομμύρια λίρες το τελευταίο τρίμηνο.

Το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για τις μεταφορές αυτές, με 28 εταιρείες να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τα γραφεία τους εκεί, αλλά η Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο και το Παρίσι γίνονται επίσης δημοφιλείς προορισμοί, με 21 έως 18 επιχειρήσεις.

«Καθώς η 29η Μαρτίου πλησιάζει, οι εταιρείες επαναβεβαιώνουν ή αναθεωρούν τις δηλώσεις που έχουν κάνει σχετικά με την έκταση των αλλαγών στο προσωπικό και τις λειτουργικές αλλαγές που πραγματοποιούν, αλλά δεν βλέπουμε πολλές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής - οι επιχειρήσεις εκτελούν τα σχέδιά τους όπως αναμένεται» ανέφερε η ΕΥ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required