Γενικός Δείκτης:766.69-1.25%
EUR/USD: 1.1212

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εξάρθρωσε 168 σχήματα «πυραμίδων» το 2018

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Τράπεζα της Ρωσίας εντόπισε το 2018 κρούσματα απάτης με 168 εταιρείες που λειτουργούσαν με το σχήμα της «επενδυτικής πυραμίδας», ενώ το 2017 είχαν εντοπισθεί 137 παρόμοια κρούσματα, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης καταπολέμησης έκνομων δραστηριοτήτων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλέρι Λιάχ.

Ο αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας απέδωσε την αύξηση του αριθμού των παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων με το σχήμα των επενδυτικών «πυραμίδων» στα κέντρα καταπολέμησης τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, που άνοιξαν στις πόλεις Κρανσοντάρ και Χαμπάροφσκ.


Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που λειτουργούσε με το σχήμα της επενδυτικής «πυραμίδας» και η οποία εντοπίσθηκε το 2018, ήταν ο όμιλος εταιρειών “Cashberry”. Η Κεντρική Τράπεζα αξιολόγησε τις ζημιές που υπέστη από την δραστηριότητα του ομίλου στα 3 δισεκατομμύρια ρούβλια (41 εκ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required