Γενικός Δείκτης:772.740.01%
EUR/USD: 1.1142

Συνάντηση Γιούνκερ, Μέρκελ, Μακρόν με τον Κινέζο πρόεδρο - «Ευρώπη και Κίνα προχωρούν μαζί»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Κινέζος πρόεδρος κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου στο Ελιζέ ύστερα από πρωτοβουλία του Παρισιού.

Σε ρόλο οικοδεσπότη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έστρωσε το «κόκκινο χαλί» στον Κινέζο πρόεδρο και την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του, ενίσχυσε την... παρέα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ είχε συνομιλίες με τον Εμανουέλ Μακρόν, την Γερμανίδα καγκελάριο και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ δημοσιεύοντας φωτογραφίες των ηγετών να χαμογελούν.

Οι τέσσερις ηγέτες συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή όπως και τις σχέσεις Ευρώπης- Κίνας, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

merkel-si.jpg


Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι «Ευρώπη και Κίνα «προχωρούν μαζί» ακόμα και αν βρίσκονται σε «ανταγωνισμό» και θα πρέπει οι σχέσεις τους να μην σημαδεύονται από «δυσπιστία».

Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι «υπάρχουν σημεία διαφωνίας, ανταγωνισμού, αλλά και θετικού ανταγωνισμού (..) Προχωράμε μαζί. Η δυσπιστία δεν πρέπει να αναγκάζει τους ανθρώπους να κοιτάνε συνεχώς πίσω».

Ο Mακρόν έχει εκφράσει την επιθυμία του για προσέγγιση της Ε.Ε με την Κίνα στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής στρατηγικής.

«Ένα ενωμένο μέτωπο είναι "απαραίτητο για την υπεράσπιση των συμφερόντων και τις αξίες που ενώνουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και την προστασία του «μπλοκ» από τις «μεγάλες μεταμορφώσεις του σύγχρονου κόσμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required