Γενικός Δείκτης:782.790.56%
EUR/USD: 1.1256

Σε υψηλό έτους ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/4) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), σκαρφαλώνοντας σε υψηλά άνω του ενός έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη διαμορφώθηκε στις 3,1 μονάδες, έναντι -3,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 0,5 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης πλέον βρίσκεται κατά 28 μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδα του περασμένου Οκτωβρίου, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 22,2 μονάδων.

Ο δείκτης που σχετίζεται με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες διαμορφώθηκε στις 5,5 μονάδες, έναντι 11,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 8,5 μονάδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ZEW, Achim Wambach, «η οριακή βελτίωση που καταγράφηκε στον δείκτη οικονομικού κλίματος βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ελπίδα ότι το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον θα αναπτυχθεί λιγότερο φτωχά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «η αναβολή του Brexit ενδεχομένως να είχε επίσης συνεισφορά στην άνοδο των οικονομικών προοπτικών».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required