Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Reuters: Ο Βέμπερ δήλωσε ότι θα εμποδίσει τον Nord Stream 2

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να εμποδίσει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 από τη Ρωσία προς τη Βόρεια Ευρώπη εάν γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα Polska Times, ο Βέμπερ τόνισε: «Είμαι εναντίον αυτού του έργου, δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε: «Ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα χρησιμοποιήσω όλους τους διαθέσιμους νόμους για να εμποδίσω το Nord Stream 2».

Η θέση αυτή του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι αντίθετη με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία υποστήριξε την κατασκευή του αγωγού (την οποία έχει αναλάβει η ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom), λόγω των οικονομικών ωφελειών που μπορεί να αποφέρει στη Γερμανία.

«Δεν είμαι ο Γερμανός υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», δήλωσε ο Βέμπερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαφορετική του θέση από αυτή του Βερολίνου.

Οι δημοσκοπήσεις πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης και 26ης Μαΐου δείχνουν ότι το ΕΛΚ θα παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνοντας στον Βέμπερ ένα ισχυρό προβάδισμα για να γίνει πρόεδρος της Επιτροπής, αν και ενδέχεται να αντιμετωπίσει αντίσταση από κυβερνήσεις που δεν θέλουν να επιλέξουν κάποιον από τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων, εκτιμά το Reuters.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required