Γενικός Δείκτης:849.11-0.49%
EUR/USD: 1.1208

Πάνω από 12 τόνους σιτηρών εξήγαγε η Ρουμανία στην ΕΕ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Ρουμανία εξήγαγε περισσότερους από 12 εκατομμύρια τόνους σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρίτες χώρες το 2018, αξίας άνω των 2,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εξαγωγές σιτηρών το 2018 ήταν αυξημένες κατά περίπου ένα τόνο έναντι του 2017, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι, οι κυριότεροι εξαγωγικοί προορισμοί για το περασμένο έτος ήταν η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Γερμανία και η Λιβύη.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ Το 2018, οι εισαγωγές σιτηρών διαμορφώθηκαν σε 1,4 εκατομμύρια τόνους, αξίας 320 εκατομμυρίων ευρώ. Βασικές χώρες "τροφοδότησης" των εισαγωγών ήταν η Βουλγαρία και η Ουγγαρία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) και από την Στατιστική Υπηρεσία της Ρουμανίας, η Ρουμανία κατέλαβε την τρίτη θέση, στο σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ, στην παραγωγή σιτηρών το 2018.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required