Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1215

Βρετανία: Ο υφυπουργός Οικονομικών αντικαταστάτης της Άντρεα Λίντσομ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

O μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών Μελ Στράιντ τοποθετήθηκε στην θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης για τις κοινοβουλευτικές υποθέσεις, αντικαθιστώντας την 'Αντρεα Λίντσομ, που ανακοίνωσε χθες την παραίτησή της εκφράζοντας την αντίθεσή της στα σχέδια της Τερέζα Μέι για το νομοσχέδιο για το Brexit.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε σήμερα τον μίνι ανασχηματισμό και, σύμφωνα με αυτόν, τη θέση του Μελ Στραντ θα αναλάβει ο υφυπουργός Μεταφορών Τζέσε Νόρμαν, τον οποίο θα αντικαταστήσει με τη σειρά του ο μέχρι τώρα υφυπουργός Πολιτισμού Μάικλ Έλις. Τη δική του θέση θα αναλάβει η βουλευτής Ρεμπέκα Πόου.

Ο διορισμός του Στράιντ ως επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων θεωρείται μία διακριτική ώθηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόβ, που είναι ένας από τους επίδοξους διαδόχους της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος, καθώς λέγεται ότι συμμετέχει υποστηρικτικά στην άτυπη καμπάνια που έχει ξεκινήσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο, μετά τη συνάντηση με τον Γκράχαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required