Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1215

Γερμανία: Ψήφος εμπιστοσύνης από το CDU στον Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιον

  • ( UPD -26/05/2019 21:55 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Μάνφρεντ Βέμπερ έδωσε η πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του CDU, ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εάν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές.

«Εάν, όπως αναμένουμε, το βράδυ των εκλογών επιβεβαιώσει ότι το ΕΛΚ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην "οικογένεια" της Ευρώπης, τότε είναι επίσης σαφές ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα πρέπει να αναλάβει στο "τιμόνι" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε η κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ στους υποστηρικτές του CDU λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Στελέχη του SPD ζητούν την παραίτηση του Αντρέα Ντάλες

Την παραίτηση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες ζήτησε το στέλεχος του SPD και Δήμαρχος του Φλένσμπουργκ Σιμόνε Λάνγκε «μετά την συντριβή του SPD στις ευρωεκλογές και στις εκλογές στην Βρέμη».

Η κυρία Λάνγκε, η οποία στο συνέδριο του SPD τον περασμένο Απρίλιο ήταν αντίπαλος της κυρίας Νάλες για την ηγεσία του κόμματος και είχε λάβει 30%, ζήτησε μια «επανεκκίνηση και σε επίπεδο προσώπων, χωρίς την Αντρέα Νάλες» και τάχθηκε υπέρ της εκλογής του νέου αρχηγού από την βάση. «Αυτό θα αποτελούσε ένα πραγματικό νέο ξεκίνημα και ταυτόχρονα μεγάλη ώθηση», δήλωσε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required