Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1218

Γαλλία: Προβάδισμα για τo κόμμα Λεπέν - Μακρόν: «Αξιοπρεπές» το αποτέλεσμα

  • ( UPD -26/05/2019 21:59 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πρωτιά για το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρί Λεπέν με 24,2% δίνει το exit poll στη Γαλλία με το κυβερνών κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν να συγκεντρώνει το 22,4%.

Η διαφορά επιβεβαιώνει τη σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

"Αξιοπρεπές" χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις σημερινές ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι "απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική".

Η γαλλική προεδρία επισήμανε ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια "καλή είδηση". Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα "εντείνει" την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.

Σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ, το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον 23χρονο Ζορντάν Μπαρντελά, θα κερδίσει την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 24%. Το κόμμα LREM του Μακρόν, με επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο την Ναταλί Λουαζό, έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22-23%. Η έκπληξη αυτών των εκλογών ωστόσο θεωρούνται οι Πράσινοι (EELV), που εκτοξεύονται στην τρίτη θέση, με ποσοστό γύρω στο 12%.

Συγκρότηση ισχυρής ομάδας για τα λαϊκιστικά κόμματα ζήτησε ο Μπαρντελά

Ο Ζορντάν Μπαρντελά, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Εθνικού Συναγερμού που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές στη Γαλλία, ζήτησε σήμερα τη "συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία να συγκεντρώνει τα λαϊκιστικά κόμματα που κατέγραψαν άνοδο στην Ευρώπη.

"Η άνοδος των συμμάχων μας στην Ευρώπη και η εμφάνιση νέων δυνάμεων σε όλη την ήπειρο ανοίγει τον δρόμο για τη συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, του οποίου το ψηφοδέλτιο ήρθε πρώτο στις εκλογές με ποσοστό σχεδόν 24%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required