Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Τζόνσον: Δεν επιδιώκουμε αποχώρηση χωρίς συμφωνία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δεν θα ήταν λογικό να προσβλέπαμε σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, αλλά από την άλλη δεν θα ήταν υπεύθυνο από μέρους μας να αποσύρουμε από το τραπέζι το σενάριο ενός «no deal», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Την Παρασκευή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

«Κανείς λογικός δεν θα στόχευε αποκλειστικά για ένα αποτέλεσμα χωρίς συμφωνία. Κανείς υπεύθυνος δεν θα απομάκρυνε από το τραπέζι το σενάριο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία», έγραψε στην εβδομαδιαία στήλη του στην «Daily Telegraph».

«Εάν είμαστε θαρραλέοι και αισιόδοξοι, μπορούμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να αποχωρήσουμε ομαλά και εγκαίρως -στις 31 Οκτωβρίου- και να αρχίσουμε να κάνουμε πραγματικότητα όλες τις ελπίδες και φιλοδοξίες του λαού», σημείωσε.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required