Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Το master plan για τα ελληνικά λιμάνια

  • ( UPD -12/08/2017 11:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Τον σχεδιασμό master plan για τα λιμάνια προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

«Προχωράμε στη χάραξη νέας λιμενικής πολιτικής. Κάνουμε καταγραφή όλων των λιμένων των όρμων και των αγκυροβολίων της χώρας. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ιεράρχησή τους και θα προωθήσουμε master plans στα οποία θα πρέπει να προβλέπεται η δυνατότητα δημιουργίας υποδομών, logistics καθώς και εκτέλεση έργων σε όλα τα λιμάνια» επισημαίνει ο ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής:

«Για πρώτη φορά ιεραρχούμε τα λιμάνια βάσει των αναγκών τους και των επεμβάσεων που χρειάζεται να κάνουμε επεμβάσεις. Σε πουά άμεσα και σε ποια σε δεύτερη φάση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τα λιμενικά ταμεία, τους φορείς διαχείρισης λιμένος, ώστε βάση αυτής της ιεράρχησης προτεραιοτήτων να αρχίσουν οι παρεμβάσεις» και προσθέτει:

«Στόχος μας είναι η προσέλκυση επενδύσεων μέσω παραχωρήσεων και όχι πωλήσεων. Οι μετοχές των 10 λιμανιών που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν πωλούνται. Θα κάνουμε παραχωρήσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Είναι η βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική, είναι η βέλτιστη διεθνής πρακτική, η οποία μπορεί να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές που ενδιαφέρονται να αναλάβουν και να επενδύσουν σε συγκεκριμένη υπηρεσία, που έχουν γνώση και δεν ενδιαφέρονται να πάρουν εξ ολοκλήρου ένα λιμάνι».

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required