Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Ιστιοπλοϊα: Την 3η θέση κατέκτησε το ελληνικό πλήρωμα του Tofinou 9,5 ΑΕΤΟΣ στο Les Voiles de St. Tropez

  • ( UPD -13/10/2017 16:24 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Μια γνωστή στον ιστιοπλοϊκό κόσμο παρέα φίλων πέτυχε σημαντική διάκριση για τα ελληνικά πανιά στο Les Voiles de St. Tropez. Οι Νίκος Σινούρης, Σίμος Καμπουρίδης, Δημήτρης Δεληγιάννης, Γιώργος Τσιγκούλης και Άκης Τσαρούχης ήταν το πλήρωμα του Tofinou 9,5 ΑΕΤΟΣ που κατέκτησαν την 3η θέση στη κατηγορία του σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στην γηραιά ήπειρο. Η ομάδα συμμετείχε για δεύτερη φορά στην διοργάνωση και αυτή τη φορά κατάφερε να φύγει με ένα από τα πιο ζηλευτά κύπελλα στο παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό στερέωμα, στις αποσκευές της.

Με 4.000 ιστιοπλόους και 300 σκάφη η δράση στη θάλασσα ήταν συναρπαστική. Κλασικά, μοντέρνα, μικρά, μεγάλα, στην αιχμή της τεχνολογίας ή καλοσυντηρημένα παραδοσιακά σκαριά ήταν υπεύθυνα για το φοβερό θέαμα που προσέφερε η διοργάνωση.

Η διαχείριση ενός στόλου με τόσο μεγάλη ανομοιογένεια ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο η επιτροπή του αγώνα διαχειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία. Στον ίδιο κόλπο αγωνίζονταν από τεράστια Wally μέχρι κλασσικά σκάφη-«έπιπλα» με δυσκολία στους χειρισμούς. Σκάφη που εν γένει κανείς θαυμάζει μόνο στα περιοδικά.

Tsa_5.jpeg

Όμως, το μέγεθος και η επιτυχία μιας διοργάνωσης στο κοσμοπολίτικο St. Tropez, δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στη θάλασσα. Στη στεριά, περπατάς σε μια πόλη που ζει στο ρυθμό του αγώνα. Συναντάς όλα τα γνωστά «ονόματα» του χώρου και περιπλανιέσαι σε ένα μοναδικό race village που οριακά χωράει τα όσα θα ήθελαν να δείξουν και να προσφέρουν οι χορηγοί. Εκδηλώσεις, party και άλλα happening απασχολούσαν τον ιστιοπλόο και τον θεατή μέχρι αργά το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τη θάλασσα, παρέπεμπε στην αληθινή φύση της διοργάνωσης αυτής που είναι η μεγαλύτερη ίσως γιορτή της θάλασσας!

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required