Γενικός Δείκτης:707.2-0.76%
EUR/USD: 1.17

Έλληνες εφοπλιστές: Βρήκαν μπροστά τους... τους Γερμανούς στις αγοραπωλησίες πλοίων

  • ( UPD -17/01/2018 19:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ποδαρικό έκαναν  οι Γερμανοί  στις αγοραπωλησίες  πλοίων για το 2018 με τους Έλληνες να βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

Προφανώς πρόκειται για «μαγική εικόνα» η οποία θα ανατραπεί στην πορεία τους έτους, όμως το δεδομένο αυτή τη χρονική περίοδο είναι ότι οι Έλληνες εφοπλιστές βρήκαν τους Γερμανούς μπροστά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied τις  δύο πρώτες εβδομάδες του 2018 οι Γερμανοί έχουν αγοράσει συνολικά 13 πλοία, όλα τους δεξαμενόπλοια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει γνωστό το τίμημα.  

Ακολουθούν οι Έλληνες με 10 πλοία εκ των οποίων τέσσερα είναι φορτηγά και έξι δεξαμενόπλοια.  Το κόστος κτήσης  ανέρχεται στα 179,2 εκατομμύρια δολάρια. Για τα τέσσερα φορτηγά έδωσαν 88 εκατομμύρια και για τα  δύο  δεξαμενόπλοια 91,2 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται  οι Κινέζοι με εννέα πλοία, όλα φορτηγά, συνολικής αξίας 72,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Έλληνες δείχνουν για μία ακόμη χρονιά ότι ακολουθούν τον κανόνα της δημιουργίας μεικτών στόλων ώστε να μπορούν να ελίσσονται στις καταιγίδες της ναυλαγοράς.  

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required