Γενικός Δείκτης:731.49-0.23%
EUR/USD: 1.1156

Τσακίρης - Solarino (American Hellenic Hull): Άνοιξαν τον δρόμο για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

«Ανάχωμα στις κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά ή παραδοσιακός σύμμαχος της ελληνικής ναυτιλίας;» Είναι το σαιξπηρικής αισθητικής δίλημμα που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στο Μεγάλο Λιμάνι με αφορμή το παρών που φώναξαν οι ΗΠΑ μετά και την 83η ΔΕΘ, στον τομέα των ναυτιλιακών επενδύσεων στην Ελλάδα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του ναυπηγικού και ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, καθώς και για τις λιμενικές υποδομές.

Προσφάτως, ο Πρέσβης των Η.Π.Α., Τζέφρι Πάιατ, επιβεβαίωσε την παραδοσιακή διμερή συνεργασία Ελλάδας – Αμερικής τον τομέα των διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του εμπορίου.

Το πρώτο, όμως, παράδειγμα συνεργασίας στις υπηρεσίες στο ναυτιλιακό χώρο ήρθε από την Hellenic Hull Management, η οποία μαζί με το American P&I Club, δημιούργησαν την American Hellenic Hull. Ένας συνδυασμός win-win μεταξύ ελληνικής ναυτιλιακής παράδοσης και αμερικανικού επιχειρείν.

Η ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2016 και αυτή τη στιγμή αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ηλίας Τσακίρης, διευθύνων της American Hellenic Hull, στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στην Κύπρο.

Ο Σεπτέμβρης συμπλήρωσε το τρίτο κατά σειρά τρίμηνο κερδοφορίας για την επιχείρηση, με 167 συνεργαζόμενες διαχειρίστριες εταιρείες και 2.160 ασφαλισμένα πλοία στο ενεργητικό της. Η ανοδική και κερδοφόρος πορεία της American Hellenic, είναι προϊόν της εμπειρίας και της κατάρτισης των στελεχών της για την παροχή κάλυψης σκάφους και μηχανής στους πλοιοκτήτες, σε συνδυασμό με νέα καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

«Το American P&I Club χαιρετίζει τη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και θα συνεχίσει να στηρίζει την American Hellenic, γιατί τόσο το Club, όσο κι εγώ ο ίδιος πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει ένα νέο, διαρκώς αναπτυσσόμενο και δυναμικό παίκτη στην παγκόσμια ναυτασφαλιστική αγορά», επεσήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Vince Solarino, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του ο διευθύνων της εταιρείας Ηλίας Τσακίρης δήλωσε στο «newmoney.gr»:

«Με γνώμονα τον σεβασμό στον πελάτη, οφείλουμε να προσεγγίζουμε την ασφάλιση ως κοινωνικό αγαθό.Η ιδιαιτερότητά της American Hellenic, κι αυτό που μας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές μας είναι η ιδιότυπη σύνθεση μιας εταιρείας με δραστηριότητα στα μεγαλύτερα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, η οποία ωστόσο διατηρεί τον τοπικό της χαρακτήρα. Επικεντρωνόμαστε στην παροχή καινοτόμων, υψηλής αξίας ασφαλιστικών προϊόντων σκάφους και μηχανής στους πλοιοκτήτες, ενώ στόχος μας είναι ο διπλασιασμός της αξία της αρχικής επένδυσης της εταιρείας μέσα στην επόμενη πενταετία».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required