Γενικός Δείκτης:731.49-0.23%

Maersk: Ο εμπορικός πόλεμος «χτυπά» τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ξεπέρασε τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου ο δανέζικος όμιλος AP Moller-Maersk, προειδοποίησε ωστόσο ότι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα πλήξει σοβαρά τη ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Η Maersk, που είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή κοντέινερς, ανέφερε ότι η επίπτωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να είναι η μείωση του παγκόσμιου εμπορίου κοντέινερς από 0,5% έως 2% το διάστημα 2019-2020.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αύξηση του όγκου στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, εξαιρουμένων αυτών της γερμανικής Hamburg Süd , είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο, καθώς μειώθηκε κατά 1,9% έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τα ετήσια EBITDA στα 3,6 – 4 δισ. δολ. από 3,5 -4,2 δισ. δολ. προηγουμένως.

Σημειώνεται ότι η Maersk εξαγόρασε τη γερμανική ναυτιλιακή Hamburg Sud το 2016, γεγονός που τη βοήθησε να αυξήσει τα έσοδα στο τρίμηνο κατά 31% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σε 10,08 δισ. δολ., έναντι πρόβλεψης του Reuters, για 9,98 δισ. δολ.

Τα EBITDA ανήλθαν συνολικά σε 1,14 δισ. δολ. για το τρίμηνο, από 1,09 δισ. δολ. της πρόβλεψης των αναλυτών.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required