Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1198

Propeller Club Πειραιά: Σχέδια για σύσφιξη των ναυτιλιακών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου

  • ( UPD -06/12/2018 17:30 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα Mohamed Farib Monib και την Εμπορικό Σύμβουλο της Πρεσβείας Manal Abdeltawab. συναντήθηκε h αντιπροσωπεία της Propeller Club του Πειραιά.

Η ατζέντα της επίσκεψης περιελάμβανε μια σύντομη παρουσίαση και τις πρόσφατες εξελίξεις του Propeller Club - Λιμένα Πειραιά, συζητήση για την ανάπτυξη της Αιγυπτιακής ναυτιλιακής αγοράς και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τις δυνατότητες δημιουργίας ενός νέου Propeller στην Αίγυπτο.

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου, κ Mohamed Farib Monib, περιέγραψε τις θετικές πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο και τόνισε την επιθυμία του Προέδρου της χώρας και της κυβέρνησής του να ξαναδημιουργήσουν την Αιγυπτιακή Ναυτιλία. Υπενθύμισε στους Διοικητές του Propeller Club ότι η Αίγυπτος έχει μακρά ιστορία στη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη και εξήγησε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια δυναμική βιομηχανία ικανή να βοηθήσει την Αίγυπτο στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο. Επιπλέον, αναλύθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιας ναυτιλιακής γραμμής που θα συνδέει την Ελλάδα και την Ευρώπη με την Αίγυπτο και τόνισε ότι είναι μια πραγματική αναγκαιότητα, για να μην πούμε και απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα, για την οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Ξηραδάκης υποσχέθηκε όχι μόνο να γνωστοποιήσει αυτές τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στα μέλη του Ομίλου αλλά και να οργανώσει συζητήσεις μεταξύ επιχειρηματιών που προέρχονται από την Αίγυπτο και των μελών του Ομίλου.

Ο κ. Ξηραδάκης ανακοίνωσε επίσης στον Πρέσβη Mohamed Farib Monib την επιθυμία του Intercontinental Propeller Club για την ίδρυση του Club Propeller στην Αίγυπτο όπως την εξέφρασε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Joel Whitehead, όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα για την Τελετή Απονομής Βραβείων AMVER 2018

Οι κυβερνήτες του Propeller Club εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμπράξουν και να βοηθήσουν την Πρεσβεία στην υλοποίηση των σχεδίων τους καθώς επίσης και στην δημιουργία επιτυχημένων επιχειρηματικών σχημάτων και από τις δύο χώρες στον Ναυτιλιακό και παραναυτιλιακό χώρο

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σύντομα και επίσης να συμμετάσχουν στην προσεχή επίσκεψη αντιπροσωπείας επιχειρηματιών ναυτιλίας από το Port Said αυτή την εβδομάδα.

Η αντιπροσωπεία του Propeller Club του Πειραιά απαρτιζόταν από τους ακόλουθους Διοικητές:

1. Γιώργος Ξηραδάκης , Πρόεδρος

2. Δημήτρης Πατρίκιος, 1ος Αντιπρόεδρος

3. Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού

4. Δημήτρης Ματθαίου, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ναυτιλίας

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required