Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Βραβεύτηκαν τα «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με το βραβείο για την Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση (Education or Training Lloyd’s Award) τιμήθηκε το πρώτο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυτικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», το TEENS-Tsakos Enhanced Education Nautical School, το οποίο εγκαινίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος.

Το βραβείο παρέλαβε ο Παναγιώτης Τσάκος ο νεότερος.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» με πρωτεργάτες για το συγκεκριμένο project την Βενετία Καλλιπολίτου και τον Μιχάλη Μπελεγρή βρήκε το κατάλληλο κτήριο για τη στέγαση του Λυκείου, πήρε αδειοδοτήσεις από Υπουργεία, τοπικές εκπαιδευτικές και πολεοδομικές αρχές, εξασφάλισε το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.

Το Ναυτικό Λύκειο λειτουργεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε αυτό φοιτούν 20 μαθητές-μαθήτριες της Α’ Λυκείου ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και η Β’ Λυκείου και τον Σεπτέμβριο του 2020 το Λύκειο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και με τις τρεις τάξεις καις τις ειδικότητες Πλοιάρχου και μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού.

Το Λύκειο αναλαμβάνει τη μόρφωση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αλλά και ένα πρότυπο πρόγραμμα συμπληρωματικής σύγχρονης ναυτικής παιδείας που θα εξασφαλίζει τη σύνδεση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τις ανάγκες του σύγχρονου ναυτικού , έτσι όπως οριοθετείται από τους διεθνείς ναυτικούς κανονισμούς , τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Φοιτώντας στο Nαυτικό Λύκειο-TEENS οι απόφοιτοι έχουν τις εξής προοπτικές:

-Εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

-Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

-Ναυτολόγηση ως προσωπικό γέφυρας η μηχανής για την απόκτηση του διπλώματος Ανθυποπλοιάρχου ή Γ’ Μηχανικού αντίστοιχα

-Εξασφαλισμένη σταδιοδρομία ως Αξιωματικός ΕΝ σε πλοία του Ομίλου Τσάκου.

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Προκειμένου τα οφέλη από τη φοίτηση στο Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο να είναι προσιτά σε ευρύ κύκλο μαθητών και μαθητριών αλλά και να ενισχύσει την αριστεία, η «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» έχει θεσπίσει οικονομικά βοηθήματα και υποτροφίες.

Ο καπετάν Παναγιώτης προσφέρει στους νέους και στις νέες όχι μόνο διέξοδο προς τη θάλασσα μέσω σπουδών αλλά και εξασφάλιση θέσης εργασίας στα πλοία του Ομίλου τα οποία πλησιάζουν τα 100 στον αριθμό.

Φωτό: Ο  Παναγιώτης Ν. Τσάκος ο νεότερος, Γεώργιος Λαδάς - Εμπορικός Διευθυντής TCM, Καπτ. Αθανάσιος Καραπούλιος - Διευθυντής TEENS, Βενετία Καλλιπολίτου - Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια TCM

Tsakos_jr_-lloyds_awards_2018.jpg

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required