Γενικός Δείκτης:717.90.34%
EUR/USD: 1.1378

Μαρίνα Φλοίσβου: Έμφαση στο Περιβάλλον και στην Κοινωνία δίνει μία από τις κορυφαίες μαρίνες παγκοσμίως

  • ( UPD -12/12/2018 18:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε υψηλό επίπεδο κινείται η Μαρίνα Φλοίσβου, μία από τις κορυφαίες μαρίνες παγκοσμίως η οποία αποσπά συνεχώς την επιβράβευση και την εκτίμηση παγκόσμιων κολοσσών του γιώτιγκ και των ενώσεων μαρίνων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στο Παλαιό Φάληρο, την απολογιστική έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τις δράσεις της με έμφαση στους δύο σημαντικότερους δείκτες Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει κατά τη λειτουργία της.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιοποίησε στοιχεία για τους δύο πυλώνες Εταιρικής Υπευθυνότητας στους οποίους δραστηριοποιείται ενεργά: το Περιβάλλον και την Κοινωνία.

Στον πυλώνα «Περιβάλλον», αναδείχθηκαν οι ορθές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζονται: ενδεικτικά αναφέρονται τα 16 ρεύματα ανακύκλωσης με διαχωρισμό στην πηγή και ποικίλες ενέργειες για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που, σε συγκεκριμένη κατηγορία, φτάνει το 36,6% κατά την περίοδο 2015 – 2017.

Επεσήμανε ότι «ιδιαίτερα περήφανη είναι η Μαρίνα Φλοίσβου και για την ποιότητα του θαλασσινού νερού, που βρίσκεται εντός της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νερά κολύμβησης (2006/7/ΕΚ), επίτευγμα μοναδικό για ένα τουριστικό λιμένα».

Στον πυλώνα «Κοινωνία», η Μαρίνα Φλοίσβου ανέδειξε την πολυετή της στήριξη σε δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας, φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις της 131 διαφορετικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και εξεύρεσης πόρων 35 συνεργαζόμενων ΜΚΟ για την περίοδο 2008 – 2018.

«Θα πρέπει να σημειωθούν, επίσης, οι αγώνες δρόμου που έχουν γίνει πλέον θεσμός στο χώρο, οι ετήσιες Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι πάντα δωρεάν για το κοινό, καθώς και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος που συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της» είπε ο Σταύρος Κατσικάδης και προσέθεσε:

«Οι δείκτες που παρουσιάζουμε σήμερα να είναι μια αξιόλογη δημόσια δέσμευση, όμως εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ. Η αφοσίωσή μας στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, αλλά και η προσήλωσή μας στο να εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο τις ανάγκες της κοινωνίας μας αντανακλώνται στις νέες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον».

Η Μαρίνα Φλοίσβου πρόκειται να δημοσιεύσει το 2019 τον πρώτο της ολοκληρωμένο Ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας σε συνεργασία με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη που υποστηρίζει το Πρόγραμμά της τα τελευταία χρόνια.

Η Μαρίνα Φλοίσβου, με ετήσιο τζίρο 13,5 εκατ. ευρώ έδειξε το δρόμο και τις προοπτικές που υπάρχουν στον κλάδο στην Ελλάδα. Τον περασμένο Οκτώβριο τιμήθηκε με το «5 Gold Anchors Platinum», την υψηλότερη διάκριση του παγκόσμιου θεσμού Global Gold Anchor Scheme.

Είναι πλέον η δεύτερη mega-yacht μαρίνα στην Ευρώπη που λαμβάνει τη διάκριση -διαπίστευση Platinum, ενώ παράλληλα είναι η πρώτη και μόνη μαρίνα, στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, που ξεπερνά τις πέντε Χρυσές Άγκυρες. Η διαπίστευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση της εξαιρετικής ποιότητας εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και της άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρει σε πελάτες και επισκέπτες.

LAMDA Flisvos Marina A.E.

H LAMDA Flisvos Marina A.E. ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκ. ευρώ μετέτρεψε την μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 303 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 3.800 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 20 στρεμμάτων πρασίνου δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με την πιστοποίηση της οργάνωσης και του συστήματος διαχείρισης της μαρίνας στα θέματα ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος (ISO 9001:2015 και 14001:2015), τη συνεχόμενη βράβευσή της με τη Γαλάζια Σημαία από το 2007, την διάκρισή της EFQM-Committed to Excellence-4stars, το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2016 στην κατηγορία Facilities Excellence, καθώς και με την πρόσφατη βράβευσή της με τις 5 Χρυσές Άγκυρες Platinum, η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί δικαιολογημένα τον προορισμό των mega yacht στην Ελλάδα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required