Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1217

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση κατέληξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε συμφωνία, με την οποία δίνεται λύση στο θέμα της αμοιβής των εργαζομένων για τα Σαββατοκύριακα στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, που ανήκουν στον ΤΑΙΠΕΔ, κατέληξε η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους (λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας και Εύβοιας).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), «μετά από μια συνεχή διαπραγμάτευση, μέσω ενός διαλόγου, έγινε κατορθωτό να υπάρξει μια συμφωνία που δίνει διέξοδο στο ζήτημα και ικανοποιεί τους εργαζομένους».

Η ΟΜΥΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των περιφερειακών λιμανιών, αποφάσισαν, μετά από τη συμφωνία, «να σταματήσουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους, να ανασταλεί η ορισμένη για την Παρασκευή 14/12/2018 24ωρη απεργία και να περιμένουν άμεσα από την κυβέρνηση την υλοποίηση των συμφωνηθέντων».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των περιφερειακών λιμανιών είχαν προχωρήσει εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις τα Σαββατοκύριακα ζητώντας την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2018 που έχει συμφωνηθεί με τις διοικήσεις των Οργανισμών, αλλά και κάλυψη των υπερωριών και των ωρών του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένεται σύντομα στη Βουλή η τροπολογία η οποία θα εντάσσει τους εργαζόμενους των περιφερειακών λιμανιών σε ειδικό καθεστώς για την εργασία του Σαββατοκύριακου και το οποίο ισχύει ήδη για σειρά μια άλλης κατηγορίας επαγγελμάτων όπως οι τελωνειακοί, οι φύλακες των φυλακών, οι αρχαιοφύλακες κ.λπ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required