Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1213

Έξι έργα σε μικρά λιμάνια του Πειραιά

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Έξι έργα σε μικρά λιμάνια στις Α΄ και Β΄ περιφέρειες Πειραιά για αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, θα χρηματοδοτηθούν με την αύξηση των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε.).

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Λιμενικής Πολιτικής, για πρώτη φορά προβλέπεται τόσο υψηλή χρηματοδότηση για έργα επισκευής και συντήρησης στα λιμάνια. Οι πόροι που εγκρίθηκαν για το 2018 είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τους πόρους που δαπανούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, για την Α' Πειραιώς τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση είναι τα ακόλουθα:

1. Εργασίες συντήρησης και εγκατάστασης συστήματος πυρασφάλειας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, συνολικού ποσού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

2. Επισκευή ζημιών από θαλασσοταραχή στον λιμένα Λεοντίου (Εμπορικός) της Αίγινας. Συνολικό ποσό Προϋπολογισμού: 80.400 ευρώ.

3. Επισκευή ζημιών από θαλασσοταραχή στο λιμένα Σουβάλας, της Αίγινας συνολικού ποσού προϋπολογισμού 111.600 ευρώ.

4. Επισκευή και αποκατάσταση κρηπιδωμάτων τμημάτων του Λιμένα Σπετσών στις περιοχές ΝΤΑΠΙΑ και ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ. Συνολικό Ποσό Προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

5. Επισκευή αλιευτικού καταφυγίου στη θέση Καμίνι Νήσου Ύδρας ( ΔΛΤ ΥΔΡΑΣ) συνολικού ποσού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στη Β' περιφέρεια Πειραιά, το έργο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση είναι η «Επισκευή θεμελιώσεων προβλήτα μικρών σκαφών στα Παλούκια Σαλαμίνας» συνολικού προϋπολογισμού 31.000 ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required