Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Τσάκος: Η ΤΕΝ υπέγραψε ναυλοσύμφωνα με έσοδα 33 εκ. δολάρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε μακροχρόνια χρονοναύλωση έβαλε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγoρά Tsakos Energy Navigation δύο δεξαμενόπλοια-product tankers. Ναυλωτής είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας πετρελαίου , χωρίς όμως να αναφερθεί το όνομά της. Από τους ναύλους αυτούς η εταιρεία προβλέπει έσοδα ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Με το 2018 να κλείνει με άνοδο σ της ναυλαγοράς σε όλους του τομείς των δεξαμενόπλοιων η υπογραφή από την ΤΕΝ των δύο αυτών ναυλοσυμφώνων καταδεικνύει ότι η αγορά είναι δυνατή και το 2019 και ο σχεδιασμός της ΤΕΝ είναι τέτοιος ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία» δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου COO της ΤΕΝ: «Εκτιμούμε ότι η ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων το 2019 θα διατηρήσει το δυνατό αυτό momentum ως αποτέλεσμα της εξισορρόπησης μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αλλά και ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων από την εφαρμογή των νέων κανονισμών για την μείωση τςη ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το 2020.

Η ΤΕΝ έχει στόλο από 66 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,5 εκατομμυρίων τόνων. Από αυτά τα 64 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required