Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Λάμπρος: «Αγαπημένε μας φίλε και συνεργάτη Περικλή»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Συγκινητικός ήταν ο επικήδειος που εκφώνησε ο Μιχάλης Λάμπρος, από τα εμπειρότερα στελέχη της επιβατηγού ναυτιλίας, με πάνω από 50 χρόνια δραστηριότητας, μετά την εξόδιο ακολουθία του Περικλή Παναγόπουλου:

«Αγαπημένε μας φίλε και συνεργάτη Περικλή,

Η Ελληνική Ναυτιλία, και ιδιαίτερα η Ακτοπλοΐα και η Κρουαζιέρα, συμμετέχουν στο βαρύ πένθος της οικογένειάς σου για την απώλειά σου και τη μετάβασή σου στην αιώνια ζωή.

Μου είναι δύσκολο αυτήν την ημέρα του αποχωρισμού να βρω τα κατάλληλα λόγια να αποχαιρετήσω εκ μέρους της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας τον άνθρωπο που υπήρξε ο πρωτοπόρος και ο θεμελιωτής της σύγχρονης Ελληνικής Ακτοπλοΐας και της Κρουαζιέρας, αφήνοντας σε εμάς και στους νέους που συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα, ανεξίτηλα διδάγματα και παρακαταθήκες που θα μας συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής μας.

Το μόνο που μπορώ να σου απευθύνω σήμερα πολύκλαυστε φίλε και συνεργάτη μας ως ύστατο κατευώδιο, είναι το λιτό κείμενο που είχα την τιμή να σου στείλω με επιστολή μου στις 21 Δεκεμβρίου του έτους 2009, μετά από μια καταλυτική ομιλία σου στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά που μας καθήλωσε όλους, στον αποχαιρετισμό σου μετά το τέλος της παρουσίας σου ως Προέδρου του ΣΕΕΝ.

«Αγαπητέ φίλε Περικλή,

Είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι ημέρες που αισθάνθηκα να με πλημμυρίζουν συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και θαυμασμού, όπως την περασμένη εβδομάδα, που όλοι οι παράγοντες του ναυτιλιακού κόσμου του Πειραιά, όλοι οι φίλοι σου, σε απολαύσαμε σε έναν ανεπανάληπτο χείμαρρο εξιστόρησης της προσωπικής σου ζωής που την ξετύλιξες σελίδα – σελίδα με τόση σαφήνεια και ειλικρίνεια.

Μόνο ένας Περικλής Παναγόπουλος μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους παρουσίαση και να κρατήσει το ακροατήριό του σε συνεχή εγρήγορση και προσοχή.

Θέλω να γνωρίζεις ότι για μένα παραμένεις πάντοτε στις επάλξεις της Ελληνικής Ναυτιλίας ως παράγοντας που εξακολουθεί να προσφέρει πάντα θετικά στοιχεία που απορρέουν από την πολυετή εμπειρία σου και την έντονη προσωπικότητά σου.

Μπορεί να έχεις αποχωρήσει από το Σύνδεσμό μας, όμως η εξαετής παρουσία σου ως Προέδρου, άφησε ανεξίτηλα σημάδια θετικής προσφοράς που για μένα αποτελούν πυξίδα για τη συνέχιση του έργου ΤΟΥ Συνδέσμου και όχι μόνο.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να σε συγχαρώ για την ομιλία σου και να σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που μου έδωσες την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί σου στο ΣΕΕΝ τα τελευταία χρόνια.»

Καλό σου ταξίδι καλέ μας φίλε και καλή αντάμωση!»

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required