Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1182

Τα έσοδα του Δημοσίου από τον ΟΛΠ αυξήθηκαν κατά 18,8% το 2018

  • ( UPD -15/02/2019 18:11 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Μηνά Τσαμόπουλου 

Τα 40 εκατομμύρια ευρώ πλησίασαν τα έσοδα του Δημοσίου από την ΟΛΠ ΑΕ στην οικονομική χρήση του 2018. Το ποσό ανήλθε στα 39,8 εκατομμύρια ευρώ έναντι 33,5 το 2017 ποσοστό αύξησης 18,8%.

Από αυτά τα 4,8 εκ. είναι από το αντάλλαγμα Δημοσίου, τα 18,2 εκ. από τις ασφαλιστικές εισφορές, τα 14,3 από τη φορολογία εισοδήματος και 2,4 εκατομμύρια από τα μερίσματα του ΤΑΙΠΕΔ.

"Το 2018 ήταν η πιο επιτυχής χρονιά για την ΟΛΠ Α.Ε. από άποψη κερδοφορίας μέχρι την επόμενη! Όλες οι επιχειρησιακές μονάδες συνεχώς βελτιώνουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και το οικονομικό τους αποτέλεσμα. Περιμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ελληνικό κράτος ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση των επενδύσεων, που όπως προκύπτει και από τα σημερινά αποτελέσματα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και μακροπρόθεσμα οφέλη για τους μετόχους, τους εργαζομένους, τις τοπικές κοινωνίες και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΟΛΠ Α.Ε." δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu.

gi.PNG

Όπως επεσήμαναν, χθες, στο newmoney.gr στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού «σκεφτείτε πόσο μεγαλύτερα θα ήταν τα κέρδη και το μέρισμα αν είχαν αφήσει τον ΟΛΠ να προχωρήσει στην υλοποίηση του master plan. Το ελληνικό κράτος θα είχε μεγαλύτερα έσοδα τόσο από τα μερίσματα όσο και από τους φόρους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required