Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1186

Παληός: Στην elite της ναυτιλίας η Diana με πιστοποίηση από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ

  • ( UPD -16/02/2019 17:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Δεκαέξι πλοία της Diana Shipping Services SA πέτυχαν να λάβουν την πιστοποίηση "Qualship 21" την οποία δίνει, μετά από πολύ αυστηρούς ελέγχους, η αμερικανική ακτοφυλακή. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα των πλοίων και βάζει τις πλοιοκτήτριες εταιρείες στην elite της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Τα πιο πρόσφατα πλοία της Diana που πιστοποιήθηκαν ήταν τα m/v «New Orleans» και «SELINA». Και τα 16 αυτά πλοία με το "Qualship 21" είναι υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες σημαίες-νηολόγια στα οποία θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα τα πλοία για να περάσουν από τον έλεγχο της αμερικανικής ακτοφυλακής και να πάρουν αυτό το πολύ σημαντικό πιστοποιητικό που δείχνει την ποιότητα του στόλου και ανοίγει δρόμους για καλούς ναύλους QUALSHIP 21.

Diana-Palios.jpg

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ σε μία συνεχή προσπάθεια για ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και γενικότερη ασφάλεια πλοίου και περιβάλλοντος μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ανταμείβει τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία που επιδεικνύουν την υψηλότερη αφοσίωση σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας μέσω τα ης υψηλότερης συμμόρφωσης τόσο με τους διεθνείς κανονισμούς όσο και με τους αυστηρούς νόμους και κανονισμούς των ΗΠΑ.

Στα τέλη του 2018 ο Συμεών Παληός, τιμήθηκε με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd's List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για την επί 50 χρόνια παρουσία του στην ναυτιλιακή βιομηχανία. Είναι επικεφαλής της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά Diana Shipping η οποία διαθέτει στόλο από 50 μεγάλα φορτηγά πλοία αλλά και της επίσης εισηγμένη από το 2010 Diana Containerships με 11 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Diana-Ship.jpg

«Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε όλους τους συνεργάτες μου σε θάλασσα και στεριά, με τους οποίους πορεύτηκα και πορεύομαι σε μία πολύ δύσκολη αλλά ευχάριστη δουλειά. Οι χρηματιστηριακές αγορές στα οποίες έχουμε εισέλθει έχουν τρεις λέξεις. Είναι η διαφάνεια, η σαφήνεια και η πειθαρχία. Χρειάζεται πειθαρχεία στη ναυτιλία αν θέλουμε να συνεχίσουμε και να πάμε μακρύτερα» είχε δηλώσει μετά τα η βράβευση.

unnamed.jpg

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required