Γενικός Δείκτης:772.740.01%
EUR/USD: 1.1137

American Hellenic Hull: Δωρεά στο σχολείο των Αρκών με τον έναν μαθητή

  • ( UPD -22/02/2019 07:22 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Από τα αρχαία χρόνια οι χορηγίες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι λειτουργίας της δημοκρατίας. Στις μέρες μας, με την οικονομική κρίση να ρίχνει ακόμη τη σκιά της πάνω από τη χώρα, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία ειδικά όταν αναφερόμαστε σε θέματα παιδείας και σε ακριτικά νησιά.

Η ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων και ο διευθύνων σύμβουλό της, Ηλίας Τσακίρης, έκαναν πραγματικότητα ένα όνειρο για τους κατοίκους των Αρκιών όπου βρίσκεται και λειτουργεί το μοναδικό σχολείο της Ευρώπης με έναν μαθητή. Τη δημιουργία της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης του νησιού. Εκεί υπάρχουν ήδη 1.000 βιβλία, από δωρεές κυρίως ομογενών και στόχος είναι έως το καλοκαίρι να υπάρχουν πολλά περισσότερα.

Ψυχής της προσπάθειας αυτής είναι η δασκάλα του νησιού Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, η οποία τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών τόσο για τον καθημερινό αγώνα που δίνει για συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο και κατ' επέκταση για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντά της. Στόχος της δεν είναι μόνο να διατηρήσει το σχολείο ανοιχτό, αλλά να προσελκύσει νέους κατοίκους και κυρίως παιδιά.

Η ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd είναι απόρροια της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικάνων τεχνοκρατών. Αποτελεί σύμπραξη μεταξύ του πανίσχυρου American P&I Club και της ελληνικών συμφερόντων Hellenic Hull Management, στην οποία συμμετέχουν και γνωστά ελληνικά εφοπλιστικά ονόματα. Σκοπός της είναι η κάλυψη όλων των κινδύνων σκάφους και μηχανής των πλοιοκτητών διεθνώς. Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή της, που πληρoί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.

 

Φωτογραφία: Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ηλίας Τσακίρης με τον πρόεδρο AHHI, Βίνσεντ Σολαρίνο

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required