Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1306

MED TUGS: Στην Άνδρο για το «Άγιος Γεώργιος 1»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό ναυαγιαιρεσίας μέσα σε 3 περίπου μήνες χειρίζεται από χθες τα ξημερώματα η Κοινοπραξία Med Tugs με τα ναυαγοσωστικά - ρυμουλκά «Apollon» και «Christos 18», τα οποία έσπευσαν άμεσα προκειμένου να αναλάβουν το έργο της αποκόλλησης και της μεταφοράς του φορτίου, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Άγιος Γεώργιος 1» το οποίο έχει προσαράξει στην βραχονησίδα Ρούσα.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Βερνίκος της Med Tugs, «η κοινοπραξία, έλαβε εντολή να σπεύσει στη βραχονησίδα Ρούσα, στην Άνδρο, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αποκόλληση του δεξαμενόπλοιου «Άγιος Γεώργιος 1».

Το γεγονός πως το εν λόγω σκάφος είναι έμφορτο με βενζίνη μας υποχρεώνει να λάβουμε παράλληλα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Άνδρου. Για τον λόγο αυτό η κοινοπραξία είναι έτοιμη να στείλει και άλλα σκάφη της στην περιοχή εφόσον κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε.

Το δεξαμενόπλοιο «Αγιος Γεώργιος» χωρητικότητας 985 τόνων, ναυπήγησης του 1986, στο οποίο επιβαίνει δεκαμελές πλήρωμα, προσάραξε χθες τα ξημερώματα ανοικτά της Άνδρου, ενώ κοντά του έσπευσαν άμεσα πέντε σκάφη και ομάδα δυτών του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ελέγξει τα ύφαλα του για τυχόν διαρροή καυσίμου ή φορτίου.

Η κοινοπραξία Med Tugs, έχει ήδη ασφαλίσει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση ενώ είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του πληρώματος, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του φορτίου και του σκάφους στο πλαίσιο συμφωνίας LOF (Lloyd's Open Form - salvage contract) που έχει με τους διαχειριστές του «Άγιος Γεώργιος 1».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required