Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1251

Cosco: «Πράσινο φως» στην επένδυση 110 εκατ. ευρώ για τρία ξενοδοχεία

  • ( UPD -12/04/2019 16:11 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Καταλυτικό ρόλο στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά διαδραμάτισε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στου Μαξίμου.

Σε αυτήν  συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, ο γγ Λιμένων - Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης καθώς και οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος FU Chengqiu και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Άγγελος Καρακώστας.

Η μία πρώτη καλή είδηση για τους Κινέζους επενδυτές ήταν η χθεσινή απόφαση  του υπουργείου Πολιτισμού  το οποίο ενέκρινε  τη μετατροπή τριών κτηρίων που βρίσκονται στο λιμάνι σε ξενοδοχεία. Το πρώτο είναι το κτήριο της Παγόδας  το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων  300 δωματίων και θα στοιχίσει  60 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ένας όρος, να μην αλλάξει η πρόσοψη του υπάρχοντος κτηρίου. 

Επίσης σε ξενοδοχεία θα μετατραπούν δύο αποθήκες. Η μία σε  πέντε αστέρων με 200 δωμάτια και η άλλη σε τεσσάρων αστέρων με 150 δωμάτια.  Το κόστος για τις δύο αποθήκες υπολογίζεται συνολικά στα  47-50 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο παραμένουν μπλοκαρισμένες οι άλλες επενδύσεις της Cosco που προβλέπονται στο master plan, μεταξύ των οποίων η ναυπηγική μονάδα για μεγάλα γιοτ, το Mall, τέταρτο ξενοδοχείο  πέντε αστέρων και  logistics center . Οι Κινέζοι αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να υποβάλλουν  στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  Λιμένων υπόμνημα με τις παρατηρήσεις  τους επί της αρχικής γνωμοδότησης.  Αναμένεται επίσης και η γνωμοδότηση τους Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.  

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required