Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1207

Μελέτες για τη δημιουργία νέου λιμανιού στη Σαντορίνη

  • ( UPD -23/04/2019 08:29 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, είχε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) τη Μ. Δευτέρα 22 / 4, παρουσία εκπροσώπων διαχειριστριών εταιρειών και φορέων εκπροσώπων κρουαζιέρας.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν στο τραπέζι το θέμα  δημιουργίας εγκαταστάσεων λιμένος και σε άλλη περιοχή και θέση, προκειμένου να ανακουφιστεί το λιμάνι του Αθηνιού, το οποίο όπως επεσήμαναν «είναι εντελώς ανεπαρκές να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες».

Επισημάνθηκαν δε και άλλοι ευαίσθητοι παράγοντες, που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών μέσω Αθηνιού  όπως η μορφολογία του εδάφους που μπορεί να μην αντέξει στο μέλλον και άλλες τέτοιες καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και άλλων σοβαρότερων γεγονότων. Βαρύτητα δόθηκε και  στο οδικό δίκτυο που συνδέει  το λιμάνι  με την κεντρική οδική αρτηρία του νησιού, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

auhnio44.jpg

Με την ευκαιρία συζητήθηκε και το θέμα της κατασκευή του δεύτερου τελεφερίκ, που συζητείται επί χρόνια, προκειμένου να εξυπηρετεί τους επιβάτες κρουαζιέρας και μόνο   προς την πόλη των Φηρών.

Οι Αρχές της Σαντορίνης  υπογράμμισαν ότι με αρμόδιους τεχνικούς μελετούν  την όλη κατάσταση, με σκοπό τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων, προκειμένου για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμένος, καθώς και την ομαλότητα, σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, όπως προαναφέρεται.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των αρμοδίων τοπικών φορέων – Αντιπεριφέρειας Κυκλάδων και Λιμενικού Ταμείου Θήρας – και η χωρίς καθυστέρηση δρομολόγηση  όλων των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου να υλοποιηθούν το συντομότερο, τα έργα που αφορούν τον λιμένα Αθηνιού από πλευράς επάρκειας κρηπιδωμάτων παραβολής των σκαφών που αποεπιβιβάζουν τους επισκέπτες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια,  την αποκατάσταση λειτουργίας του χερσαίου χώρου του λιμένος, προκειμένου για τη στάθμευση των λεωφορείων που παραλαμβάνουν τους επισκέπτες για τις εκδρομές.

Όσον αφορά τον ανηφορικό δρόμο, που συνδέει το λιμάνι του  Αθηνιού με την κεντρική οδική αρτηρία, επιβεβαιώθηκε εγγράφως, από αρμόδιους τεχνικούς της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ασφάλεια κυκλοφορίας σε αυτόν  καθώς και οι μικρές παρεμβάσεις σε δύο σημεία αυτού, από πλευράς αποκαταστάσεως άμεσα, περιορισμένης εκτάσεως ζημιών.

Συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές ότι, θα υπάρχει απευθείας επικοινωνία για οτιδήποτε αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν και η συνέχιση πραγματοποίησης τακτικών επισκέψεων, όπως και στο παρελθόν, με σκοπό πάντα την, με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, εξυπηρέτηση των καταπλεόντων κρουαζιερόπλοιων και ιδιαίτερα των επιβατών τουριστών που μεταφέρονται με αυτά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required