Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1211

Ιστιοπλοία: Η Ελλάδα με τον Μιτάκη είναι μέσα στις προκρίσεις για το Τόκιο 2020

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Του Μηνά Τσαμόπουλου

Μεγάλη μάχη δίνει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Μιτάκης στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, προκειμένου να εξασφαλίσει για την Ελλάδα το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά και την 7η ιστιοδρομία βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 91 βαθμούς σε σύνολο 84 ιστιοπλόων από 34 χώρες.

Μεταξύ των τεσσάρων χωρών που με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα παίρνουν την πρόκριση η Ελλάδα είναι 4η πίσω από την Νορβηγία (72β.), την Βραζιλία (73β.) και την Αυστραλία (90β.) Ακολουθεί από κοντά η Ελβετία με 97 βαθμούς, η Γαλλία με 100 β. και οι ΗΠΑ με 104 βαθμούς.

Οι θέσεις του στις 7 ιστιοδρομίες είναι 25, 27, 14, 1, 10, 52, 14. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αν δεν είχε τόσο άσχημο αποτέλεσμα στην 6η κούρσα, την οποία «πέταξε» ως χειρότερη, ίσως τώρα να είχε εξασφαλίσει τη μία από τις 4 θέσεις που οδηγούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Προηγείται ο Βρετανός Τ. Σκοτ με 25 βαθμούς και ακολουθούν ο Νεοζηλανδός Α. Μαλόνεϊ με 30 βαθμούς και ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 41 βαθμούς.

Το πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται το Σάββατο το απόγευμα, μεταδίδεται σε live streaming από την ΕΙΟ και την ΕΡΤ διεξάγεται στο «Athens International Sailing Center».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required