Γενικός Δείκτης:708.84-0.53%
EUR/USD: 1.17

Ποιοι θα ζήσουν πρώτοι το μέλλον, μέσα από την ασύρματη τεχνολογία 5G

  • ( UPD -13/02/2018 10:25 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι πρώτοι που θα βιώσουν το μέλλον της ασύρματης τεχνολογίας, πολύ πριν από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, θα είναι οι αγριόχοιροι της Νότιας Κορέας. Αυτό συμβαίνει επειδή το 5G, το ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς, κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να αποκρούσει τα παράσιτα των χοίρων που περιφέρονται στην ορεινή περιοχή γύρω από τους αγώνες με συστήματα ταχείας δράσης που εκτοξεύουν ακτίνες, ψεκασμούς αερίων και εκπέμπουν βρυχηθμούς τίγρης, ώστε να τρομάξουν οι αγριόχοιροι.

Αυτό είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας που κάνει η Νότια Κορέα να επιδείξει την πρώτη εμπορική χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας που δεν έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί παγκοσμίως, πριν το 2020. Στο πλαίσιο των Αγώνων, τα λεωφορεία κυκλοφορούν χωρίς οδηγούς στο τιμόνι, και εικόνες 360 μοιρών σε πραγματικό χρόνο δείχνουν περίπου σαν τους σκέιτερς καθώς γλιστρούν πάνω στον πάγο.

Τα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς έχουν σχεδιαστεί για να είναι γρήγορα, περίπου 100 φορές ταχύτερα από τα 4G. Στα 10 gigabit ανά δευτερόλεπτο, το 5G μπορεί να στείλει ολόκληρες ταινίες υψηλής ευκρίνειας μεγάλου μήκους, σε δευτερόλεπτα. Ανοίγει επίσης το δρόμο για το "διαδίκτυο των πραγμάτων", όπου συσκευές από ψυγεία μέχρι φανάρια σε περιλαίμια σκύλου, μπορούν να "μιλούν" μεταξύ τους.

Η βιομηχανία τεχνολογίας βασίζεται στις νέες δυνατότητες: η 5G θα είναι σημαντική για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, των drones, των αυτοκινούμενων οχημάτων, των ρομπότ και άλλων μηχανών που μεταδίδουν μαζικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, δήλωσε η Sandra Rivera, πρώτη αντιπρόεδρος στην Intel Corp.'s που επιβλέπει τις πλατφόρμες δικτύου. Με άλλα λόγια, αν οι υπολογιστές μιλούν ο ένας στον άλλο όπως τα παιδιά στην 4G τώρα, σύντομα θα μιλούν σαν ενήλικοι στο 5G.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required