Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1181

Έρευνα Associated Press: Η Google γνωρίζει κάθε μας κίνηση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Google προφανώς και γνωρίζει τις κινήσεις όλων μας, αλλά ποτέ δεν το έχει παραδεχτεί. Αυτό δείχνει η έρευνα του Associated Press, από την οποία διαπιστώθηκε ότι πολλές υπηρεσίες της Google σε συσκευές Android και το iPhone αποθηκεύει τα δεδομένα της τοποθεσίας μας, ακόμη και αν έχουμε χρησιμοποιήσει μια ρύθμιση απορρήτου που λέει ότι θα εμποδίσει την Google να το πράξει.

Sύμφωνα με το AP, oι επιστήμονες υπολογιστών στο Princeton επιβεβαίωσαν αυτά τα ευρήματα.

Ως επί το πλείστον, η Google ζητά την άδεια χρήσης των πληροφοριών τοποθεσίας.

Μια εφαρμογή όπως οι Χάρτες Google θα υπενθυμίσει στους χρήστες να επιτρέψουν την πρόσβαση στην τοποθεσία, αν την χρησιμοποιούν για πλοήγηση.

Αν συμφωνήσουν, οι Χάρτες Google θα εμφανίσουν το ιστορικό σε ένα «χρονοδιάγραμμα» που χαρτογραφεί τις καθημερινές μετακινήσεις.

Οι ερευνητές του Princeton διαπίστωσαν πως ακόμα και με το Location History απενεργοποιημένο, κάθε φορά που ανοίγετε μια εφαρμογή όπως οι Χάρτες, ο Καιρός ή ακόμα και ο έλεγχος των Android αναβαθμίσεων, η Google θα προσπαθήσει να εντοπίσει την τοποθεσία σας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required