Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Γιατί οι γυναίκες έχουν εξοργιστεί με την Apple και τα νέα iPhone

  • ( UPD -14/09/2018 14:39 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κατηγορίες εναντίον της Apple έχουν εξαπολύσει φεμινιστικές οργανώσεις καθώς όπως ισχυρίζονται τα νέα iPhones είναι πολύ... μεγάλα για τα χέρια των γυναικών.

Οι οργανώσεις αυτές δηλώνουν εξαγριωμένες καθώς όπως λένε, ο «γίγαντας της τεχνολογίας» δεν φτιάχνει τα προϊόντα με βάση και τις γυναικείες ανάγκες, αφού ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το μικρότερο μοντέλο iPhone, το SE.

Το πλάτος οθόνης των νέων μοντέλων XS κυμαίνεται από 5,8 έως 6,5 ίντσες – πολύ μεγαλύτερα από το SE, το οποίο έχει μέγεθος οθόνης 4 ίντσες.

 

5021DA6600000578-6166429-image-a-7_1536887104521.jpg

Μετά την ανακοίνωση της έναρξης της νέας σειράς την Τετάρτη, τέσσερα άλλα μοντέλα iPhone αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της Apple, μεταξύ των οποίων και το iPhone SE.

Ακόμα, δεν είναι γνωστό αν η Apple θα απελευθερώσει άλλο μικρό μοντέλο για να αντικαταστήσει το SE.

Οι κριτικοί επεσήμαναν ότι τα μεγαλύτερα μοντέλα θα ήταν πιο δύσκολα στη χρήση για τις γυναίκες επειδή το μέσο γυναικείο χέρι είναι μια ίντσα μικρότερο από τον μέσο άνθρωπο.

«Δεν επηρεάζει την υγεία των γυναικών και οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο το iPhone από τους άνδρες, αλλά με ενοχλεί που η Apple δεν λαμβάνει υπ' όψιν το σώμα μας κατά το σχεδιασμό. Θα πρέπει να μας νευριάζει αυτό, πληρώνουμε τα ίδια χρήματα με τους άνδρες για ένα προϊόν που δεν δουλεύει εξίσου καλά για εμάς», δήλωσε στην Daily Telegraph η ακτιβίστρια Καρολίν Κριάδο Πέρεζ.

Όπως εξηγεί, η ακτιβίστρια θα πρέπει είτε να αναβαθμίσει το κινητό που έχει, με παρωχημένη τεχνολογία, είτε να αγοράσει ένα καινούριο, που δεν χωρά στο γυναικείο χέρι. «Δεν είναι αποδεκτή επιλογή στον 21ο αιώνα, πρέπει να έχεις ένα κινητό».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required