Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Νέο deal $600 εκατ. για την Apple: Αγοράζει την τεχνολογία στην καρδιά των iPhones

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την τεχνολογία που βρίσκεται στην καρδιά των iPhones και διαχειρίζεται την ισχύ τους αγοράζει η Apple, με μια συμφωνία 600 εκατ. δολαρίων με τη Dialog Semiconductor. Το deal εξασφαλίζει επίσης τη γερμανική εταιρία ως προμηθευτή του τεχνολογικού γίγαντα.

Η συμφωνία, με την οποία η Apple θα αποκτήσει τις πατέντες και το προσωπικό της κατασκευάστριας τσιπ δεν είναι μόνο ασυνήθιστη, αλλά και η μεγαλύτερη αυτού του είδους που έχει κλείσει η Apple, της οποίας η τελευταία μεγάλη εξαγορά ήταν αυτή της PrimeSense το 2013 για 350 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές της Dialog ενισχύθηκαν κατά 34% την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, στο μεγαλύτερο ποσοστό από το 2002.

Η Apple χρησιμοποιεί τα τσιπ της Dialog από τα πρώτα iPhones εδώ και μια δεκαετία για να επεκτείνει τη ζωή της μπαταρίας τους. Με την καινούρια συμφωνία, η Apple θα αγοράσει πατέντες και προσωπικό 300 μηχανικών – οι οποίοι ήδη δούλευαν πάνω στα τσιπ για τις συσκευές της Apple.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required