Γενικός Δείκτης:716.110.23%
EUR/USD: 1.1355

Το πρώτο ρομπότ που παρουσιάζει ειδήσεις είναι γεγονός!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ένας νέος παρουσιαστής ειδήσεων έκανε την εμφάνισή του σε ένα κινεζικό μέσα ενημέρωσης, αλλά με μια διαφορά: δεν είναι άνθρωπος. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας έβγαλε ζωντανά στον αέρα τον πρώτο παρουσιαστή τεχνητής νοημοσύνης (AI), μια κίνηση που ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως.

Ο "English AI Anchor" έκανε την εμφάνισή του την Πέμπτη στο World Internet Conference στην ανατολική επαρχία Zhejiang της χώρας.

Φτιαγμένος με βάση τον παρουσιαστή Zhang Zhao του πρακτορείου, ο παρουσιαστής-ρομπότ μαθαίνει από ζωντανά βίντεο και είναι σε θέση να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Xinhua. "Ο ίδιος μαθαίνει από τα βίντεο του εαυτού του και μπορεί να διαβάσει κείμενα φυσικά ως επαγγελματίας παρουσιαστή ειδήσεων", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

 

"Η ανάπτυξη της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης απαιτεί συνεχή καινοτομία και βαθιά ενσωμάτωση στις διεθνείς προηγμένες τεχνολογίες", ανέφερε η ο παρουσιαστής στην πρώτη του εκπομπή.

"Θα εργαστώ ακούραστα για να σας κρατήσω ενήμερους, καθώς τα κείμενα θα δακτυλογραφούνται στο σύστημά μου χωρίς διακοπή. Ανυπομονώ να σας μεταφέρω τις ολοκαίνουργιες ειδήσεις", ανέφερε το ρομπότ.

Οι ανησυχίες σχετικά με την αναπτυσσόμενη βιομηχανία ΑΙ περιλαμβάνουν την απώλεια θέσεων εργασίας και ακούσιες διακρίσεις. Ωστόσο, η ερευνητική εταιρεία Gartner προβλέπει ότι η βιομηχανία θα δημιουργήσει στην πραγματικότητα 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και θα εξαλείψει 1,8 εκατομμύρια μέχρι το 2020, ενώ η IBM έχει αντιμετωπίσει τις έρευνες με προκατάληψη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required