Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

To Facebook διέγραψε εκατοντάδες ψεύτικους λογαριασμούς που συνδέονταν με τη Ρωσία

  • ( UPD -17/01/2019 16:00 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Facebook αφαίρεσε εκατοντάδες ψεύτικες σελίδες και λογαριασμούς που συνδέονται με ρωσικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας την Πέμπτη, ο επικεφαλής της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, Nathaniel Gleicher, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αφαιρέσει «πολλές σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που εμφάνιζαν συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά στο Facebook και το Instagram».

Ο Gleicher δήλωσε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν μέρος δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων, οι οποίες προέρχονται από τη Ρωσία. Η μια συνδέθηκε με τους υπαλλήλους του Sputnik, ενός ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων που εδρεύει στη Μόσχα. Η επιχείρηση περιελάμβανε 364 σελίδες και λογαριασμούς που λειτουργούσαν στις χώρες της Βαλτικής, της Κεντρικής Ασίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε το Facebook.

Το Facebook δήλωσε ότι αφαίρεσε τις σελίδες με βάση το ότι οι άνθρωποι πίσω από τη δραστηριότητα «συντονίζονταν μεταξύ τους και χρησιμοποίησαν ψεύτικους λογαριασμούς για να παρουσιάσουν άλλο πρόσωπο».

Οι διαχειριστές των σελίδων και οι ιδιοκτήτες λογαριασμών παρουσιαζόντουσαν ως ανεξάρτητες σελίδες ειδήσεων ή γενικές σελίδες ειδήσεων για θέματα που σχετίζονται με τον καιρό, τα ταξίδια και τον αθλητισμό, δήλωσε το Facebook.

Σε μια δεύτερη ενέργεια, το Facebook απέσυρε περισσότερες από 100 σελίδες Facebook και 40 λογαριασμούς Instagram που παρουσίαζαν «συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά» ως μέρος ενός δικτύου που προέρχεται από τη Ρωσία και λειτουργεί έξω από την Ουκρανία. Το Facebook δήλωσε ότι έλαβε πληροφορίες για την εν λόγω επιχείρηση από την επιβολή του νόμου των ΗΠΑ.

Ο γίγαντας των social media έχει εμπλακεί στη συζήτηση για τις ψευδεις ειδήσεις και την παραπληροφόρηση. Το 2017, το Facebook βρήκε ότι επιχειρήσεις στη Ρωσία είχαν δημοσιεύσει χιλιάδες ποστ, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required