Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν την πρώτη παγκοσμίως τεχνητή «βροχή» μετεωριτών

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πύραυλο που θα μεταφέρει δορυφόρους με αποστολή την πρώτη παγκοσμίως τεχνητή «βροχή» μετεωριτών εκτόξευσε σήμερα στο διάστημα ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων. Το φιλόδοξο σχέδιο ανήκει στην εταιρεία Astro Live Experiences (ALE Co, με έδρα το Τόκιο, και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Ιαπωνική Εταιρεία Εξερεύνησης Διαστήματος (JAXA). 

Το «μυστικό» κρύβεται σε μια διαστημοσυσκευή μικρότερη μιας τσάντας πλάτης, η οποία ήδη το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ιαπωνίας) εκτοξεύθηκε στο διάστημα, με τον πύραυλο Epsilon Rocket #4 και τέθηκε σε τροχιά. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαστημοσυσκευή θα μπορεί να προγραμματίζει «βροχές» μετεωριτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τοποθεσία. 

Αυτό θα γίνεται μέσω μεταλλικών πέλετ (σφαιριδίων), με μήκος των 2,5 εκατοστών, τα οποία θα απελευθερώνονται από τη διαστημοσυσκευή με κατεύθυνση τη Γη. Καθώς τα πέλετ θα διαπερνούν την ατμόσφαιρα, θα πυρακτώνονται και θα προσφέρουν το θέαμα μιας κανονικής «βροχής» μετεωριτών!

 

Μάλιστα, τις τεχνητές «βροχές» μετεωριτών που θα προγραμματίζει η εταιρεία, κατά παραγγελία, από το 2020, (η πρώτη επίδειξη θα γίνει πάνω από τη Χιροσίμα) θα μπορούν να «νοικιάζουν» εταιρείες, αλλά και πάμπλουτοι ιδιώτες .
Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ιαπωνίας), ο πρώτος από τους συνολικά επτά δορυφόρους είχε τεθεί επιτυχώς σε τροχιά και η JAXA αναμένει τώρα να μάθει για την τύχη των άλλων έξι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required